https://www.rbc.ua/static/img/_/e/_ekrana_2024_04_25_v_04_36_23_1c31f7f9e596da81de6a88cb3801e96f_1300x820.jpg

Велике журі штату Арізона висунуло звинувачення 18 соратникам Дональда Трампа у спробах зірвати президентські вибори 2020 року. Серед обвинувачених – колишній глава апарату Білого дому Марк Медоуз, адвокати Руді Джуліані та Борис Епштейн.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico.

В обвинувальному висновку, який містить пункти про змову, шахрайство та підробку документів, Трамп описується як співучасник змови, якому не висунуто звинувачення.

Велике журі (колегія присяжних засідателів, яка визначає обґрунтованість пред'явлення офіційних звинувачень) Арізони звинуватило Медоуза, Джуліані та інших союзників Трампа у втручанні у вибори 2020 року.

Згідно з текстом обвинувального акту, співучасники планували запобігти законній передачі президентської влади, "щоб зберегти необвинуваченого співучасника 1 на посаді проти волі виборців Аризони".

Серед обвинувачених– адвокати Джон Істман, Дженна Елліс і Крістіна Бобб, співробітник кампанії Трампа 2020 Майк Роман, а також 11 республіканців, які видавали себе за виборців президента штату, незважаючи на незначну перемогу там Джо Байдена. Серед останніх – колишня голова Республіканської партії Арізони Келлі Уорд, сенатори штату Джейк Хоффман і Ентоні Керн, а також член комітету RNC Арізони Тайлер Бойер.

Спочатку повідомлялося, що розслідування генерального прокурора Арізони зосереджене в основному на фальшивих виборцях, але протягом останніх місяців стало зрозуміло, що воно було більш широким.

Звинувачення проти команди Трампа у втручанні у вибори

Прокурор Арізони є п’ятим прокурором, який висунув кримінальні звинувачення у зв’язку з розгалуженою спробою Трампа та його союзників вплинути на результати виборів 2020 року. Перед тим звинувачення висунули спеціальний прокурор Джек Сміт, прокуратури штатів Джорджія, Мічиган і Невада.

Елліс визнав себе винним у Джорджії та уникнув тюремного терміну, тоді як Медоуз, Джуліані та Істман не визнали себе винними.

Інші кримінальні справи проти Трампа

Нещодавно розпочався кримінальний процес проти Трампа за звинуваченням у спробі підкупу порноакторки Стормі Деніелс за нерозголошення інформації про їхні сексуальні стосунки, яка могла зіпсувати йому передвиборчу кампанію.

Читайте також – Все ще “друг Путіна”? Чи змінив Трамп своє ставлення до України та війни.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *