https://www.rbc.ua/static/img/0/2/02fb5fd8e0_1_895x595_7d735b378f47a584547712862cfd8313_1300x820.jpg

Молдовські правоохоронці затримали в аеропорту Кишинева Ерола Велієва, помічника нардепа Мустафи Джемілєва. Після розголосу його відпустили.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на публікацію голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова в Facebook.

"Близько години тому після прильоту в аеропорт Кишинів і при проходженні прикордонного контролю молдавськими спецслужбами затримано громадянина України Ерола Велієва, який повертається додому, до Києва", – написав Чубаров на сторінці у Facebook.

Глава Меджлісу пояснив, що це затримання викликає занепокоєння через те, що Велієв є помічником нардепа та одним з багатьох кримських татар з російського "списку терористів".

Згодом Чубаров повідомив, що Велієва відпустили. Причиною затримання, за словами глави Меджлісу, стало те, що Велієв оголошений у російський національний розшук.

"Щоправда, до чого тут спецслужби суверенної Молдови, будемо ще з'ясовувати", – додав він.

Нагадаємо, сьогодні російські силовики оголосили в розшук президента України Володимира Зеленського. В Офісі президента відреагували на цю подію різкою заявою.

Водночас Міністерство закордонних справ України назвало це “свідченням відчаю” російської державної машини та російської пропаганди.

Додамо, в російському розшуку також перебувають колишній та чинний головкоми ЗСУ – Валерій Залужний та Олександр Сирський. Також росіяни розшукують голову СБУ Василя Малюка та суддю суду ООН, який видав ордер на арешт Володимира Путіна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *