https://www.rbc.ua/static/img/6/4/6424680469_b5f4b76db4_k_076b1e212dea8a95c3b5b929940c44e5_1300x820.jpg

У Дрездені серйозно побили кандидата до Європейського парламенту від Соціал-демократичної партії Німеччини, вихідцем якої є канцлер Олаф Шольц. Йдеться про Маттіаса Еке.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Associated Press.

На кандидата від СДПН напали під час розклеювання плакатів у Дрездені. Після нападу його доправили в лікарню, де йому зробили операцію.

За даними німецької поліції, 41-річного Еке побили четверо чоловіків, які після цього також напали на представника партії "Зелені" на тій же вулиці.

Міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер, реагуючи на подію, заявила, що цей інцидент може стати "серйозним нападом на демократію", якщо буде доведено, що він був політично вмотивованим.

"Ми переживаємо новий вимір антидемократичного насильства", – заявила Фезер, пообіцявши більш жорсткі дії та подальші заходи захисту для демократичних сил.

Останнім часом Німеччиною прокотилася хвиля насилля щодо політиків. Наприклад, минулого тижня автомобіль віце-президентки німецького парламенту Катрін Герінг-Екардт майже годину блокували протестувальники. Представники опозиційних партій теж скаржились на залякування. У причетності до цього підозрюють ультраправу партію AfD, яка має зв'язки з Росією.

Нагадаємо, вибори до Європарламенту заплановані на 6-9 червня 2024 року. На цих виборах також балотується чинна президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, яка пообіцяла дати відсіч “друзям Путіна” в Європарламенті.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *