https://www.rbc.ua/static/img/_/l/_likarnya_simeyniy_likar_vaktsinatsiya_priyom_gettyimages_1232590879_d34f60810013f07b5bd30f150a0a5500_1300x820.jpg

В Україні громадяни можуть заключити декларацію з сімейним лікарем. Однак варто пам'ятати правила спілкування між лікарями та пацієнтами.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на НСЗУ.

Пацієнту при спілкуванні зі своїм лікарем варто бути ввічливим – розмову починати з привітання. Також варто спочатку назвати своє прізвище й ім'я.

Під час прийому у лікаря необхідно розповісти про причину звернення, коли лікар запитає та нагадати результати минулого візиту чи обстеження, якщо це важливо.

"Якщо маєте результати досліджень, яких немає в електронній медкарті, підготуйте їх завчасно. Відповідайте на уточнюючі питання та не перебивайте лікаря", – пишуть в НСЗУ.

З лікарем не варто розмовляти в грубій чи агресивній формі. Пацієнт не має толерувати зневажливе ставлення лікаря до себе. А якщо це сталось – повідомте керівника медзакладу.

"Довіряйте своєму лікарю. Це означає, що ви виконуєте його поради та призначення. І не вимагаєте направлень на обстеження, які самі собі призначаєте. Цінуйте час сімейного лікаря", – пишуть у відомстві.

Також з лікарем не варто переходити до розмов, що не стосуються вашого здоров’я.
Необхідно цінувати особистий час лікаря та не телефонувати йому після закінчення робочого дня, вночі.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Міністерство охорони здоров'я спростило спосіб отримання електронного рецепта на ліки. Перший е-рецепт можна отримати без візиту до лікаря.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *