https://www.rbc.ua/static/img/g/e/gettyimages_1245726636_ee3a6c537b5d65845c88c3b77df4ca24_1300x820.jpg

За час повномасштабної війни з України до Румунії нелегально втекли близько 11 тисяч чоловіків призовного віку.

Про це заявив керівник Територіальної інспекції прикордонної поліції Флорін Коман, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Europa Liberă România.

За його словами, втікачі просять захисту в румунської влади, заявляючи, що не хочуть іти на війну. Також він уточнив, що 19 українців загинули під час спроби перебратися до Румунії. 11 із них потонули в річці Тиса, а решта загинули в горах на висоті майже 2 кілометри. 

Представник румунської поліції також заявив, що після невеликого зниження кількості втікачів з України 2023 року, від початку цього року ця тенденція знову почала збільшуватися.

За період із січня до квітня 2024 року було зареєстровано 1218 випадків нелегального перетину державного кордону з України до Румунії.

Виїзд чоловіків за кордон

Під час воєнного стану певній частині українців заборонено виїжджати з країни. Йдеться про військовозобов'язаних осіб. При цьому прикордонники регулярно затримують чоловіків, які обманним шляхом намагаються втекти з України.

А нещодавно прессекретар прикордонної поліції Словаччини Агнеса Коперницька сказала, що в країні спостерігають зростання незаконного перетину кордону українськими чоловіками.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *