https://www.rbc.ua/static/img/_/p/_pletenchuk_rechnik_viyskovo_morskih_sil_ukrayini_facebook_com_taclbery_7efb52214715a70a9b659f8c26076630_1300x820.jpg

В районі острова Нестрига у Херсонській області тривають інтенсивні бойові дії. Російські військові намагаються періодично висадитися на острів, зазнаючи при цьому великих втрат.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитра Плетенчука в ефірі телемарафону.

"Тривають постійно бойові дії, вони (росіяни – ред.) намагаються висадитися туди періодично. Тому, відповідно, ми вимушені відбивати ці атаки. Там зараз велика щільність FPV-дронів, мова про сотні. Але і з нашої сторони так само вони застосовуються", – розповів Плетенчук.

За його словами, у плані застосування FPV-дронів ЗСУ росіянам не поступаються.

"Вчора в нашому напрямку 115 втрат особового складу було в окупантів, половина з них безповоротні. Тому, в принципі, так, РФ зазнає там серйозних втрат", – додав речник.

Ситуація на острові Нестрига

Нагадаємо, нещодавно ЗСУ повернули під свій контроль острів Нестрига у Херсонській області.

Водночас російські війська не полишають спроб знову захопити острів, штурмуючи позиції українських військ. При цьому усі штурми окупантів були безуспішними.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *