Білорусь воюватиме, якщо хтось нападе на неї чи на Росію. Про це заявив Олександр Лукашенко під час проголошення послання народу і Національним зборам, пише ТАРС.
 
“Так буде війна чи ні? Так, вона буде, але тільки у двох випадках: якщо проти Білорусі буде здійснена пряма агресія, якщо проти нашої Білорусі буде розв’язана гаряча війна. І другий момент, коли бути війні і Білорусь у ній братиме участь: якщо на нашого союзника – Росію – здійснять безпосередній напад. Основою цього є наші союзні домовленості”, – сказав Лукашенко.
 
З його слів, “американські стратегічні бомбардувальники щодня здійснюють близько 30 польотів уздовж кордонів Союзної держави”.
 
“Хочеш миру – готуйся до війни”, – сказав Лукашенко.
 
 
“Ви про Україну згадали. Позбав Боже мені воювати проти цього народу. Де, можливо, і моїх прапрадідів коріння схоронене. Я мирна людина. І таких наказів не віддаю. Коли ми будемо воювати – я вам назвав ці два випадки. Думаю, що це як виняток. І дуже сподіваюся, і сьогодні майже впевнений, що воювати ми не будемо. Навіть за настання цих двох випадків”, – заявив Лукашенко.
 
З його слів, Білорусь зміцнюватиме свою армію. Поставлено на потік ракетне виробництво, створення безпілотної авіації, стрілецької зброї та боєприпасів, сучасних засобів зв’язку й автоматизації, військової оптики та іншої продукції білоруського військовопрому.
 
Нагадаємо, Лукашенко заявив, що Заходу важливо “втопити в крові російсько-українське братство” і що Україну потрібно повернути у “лоно слов’янства”.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело: https://ua.korrespondent.net/ukraine/politics/4441927-viina-bude-u-dvokh-vypadkakh-lukashenko

Від Admini4