У Міністерстві закордонних справ Білорусі послу України висловили протест через перетин кордону безпілотником. Про це повідомляється на сайті МЗС Білорусі.

“3 лютого в МЗС було викликано посла України в Республіці Білорусь Ігоря Кизима, якому заявлено рішучий протест у зв’язку з цілеспрямованим запуском безпілотного літального апарату з України на територію Білорусі”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цими кроками Україна “навмисно провокує ескалацію обстановки в регіоні, що не сприяє цивілізованому двосторонньому діалогу”.

У МЗС України відреагували на інформацію білоруських колег.

“На заміну міфічним “тонам зброї” прийшли “безпілотники”. Україна не використовувала БПЛА. Закликаємо Мінськ не підігрувати дестабілізаційним діям Росії. Спокій на кордоні Білорусі та України на користь усього регіону”, – повідомив на своїй сторінці у Twitter спікер МЗС України Олег Ніколенко.

За версією білоруської сторони, український БЛА нібито 24 січня незаконно перетнув державний кордон Білорусі, був зафіксований у повітряному просторі країни та “згодом змушений до посадки фахівцями Збройних сил”. У МЗС Білорусі стверджують, що на основі аналізу даних бортової апаратури достеменно встановлено, що його запустили з території України з метою проведення нелегальної розвідувальної діяльності над військовим полігоном Брестський.

Раніше повідомлялося, що Росія перекинула у Білорусь ракетний комплекс С-400.

Росія та Білорусь розпочали спільні військові навчання


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело: https://ua.korrespondent.net/ukraine/politics/4443626-u-bilorusi-zaiavyly-pro-peretyn-kordonu-ukrainskym-bezpilotnykom

Від Admini4