Україна готова до переговорів із Росією у Стамбулі, або будь-якому іншому місці, де є незаангажованість, заявив міністр оборони Олексій Резніков у четвер, 3 лютого.

“Президент Ердоган публічно зробив таку пропозицію. Розкрию секрет, з нами тривали консультації, коли я ще був учасником переговорної делегації України у Тристоронній контактній групі, ми відповідали ствердно: “Так, ми згодні, якщо цей майданчик буде, наприклад, у Стамбулі”. Українська сторона готова до переговорів у Стамбулі, а також і в Женеві, і у Відні, у будь-якому місці, де є незаангажованість, незалежність від однієї зі сторін, а саме від РФ. Ми будемо готові, але потрібно, щоб погодилася інша сторона”, – сказав Резніков.

Також міністр відзначив зміну риторики у Кремлі.

“Мені здається, що серйозно почала змінюватися в тому числі риторика в Кремлі. Я теж звернув на це увагу, і я хотів би звернути вашу увагу, що останнім часом персонально їх непокоїть термін підльоту ракет. Це викликає, напевно, якусь персональну фобію”, – сказав Резніков.

Як відомо, Туреччина пропонує Україні та РФ посередництво у вирішенні конфлікту, а також Стамбул як місце проведення переговорів Тристоронньої контактної групи.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело: https://ua.korrespondent.net/ukraine/politics/4443643-reznikov-ukraina-hotova-do-perehovoriv-u-stambuli

от Admini4