https://www.rbc.ua/static/img/g/e/gettyimages_98468962_df6784ab2eb5e0ef463831e2616807d0_1300x820.jpg

Посол України Василь Зварич заявив, що офіційний запит до Польщі з приводу повернення українських чоловіків призовного віку не надсилався.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на TVN 24.

За словами Зварича, Україна хоче перевірити скільки українських чоловіків знаходить у Польщі. Дані стосовно кількості українських чоловіків призовного віку у Польщі на цей момент "дуже приблизні". 

"За нашими оцінками, тільки в Польщі є десятки тисяч людей призовного віку. Але ми будемо впевнені, коли цей закон буде імплементуватися, і коли кожен зможе підтвердити свої дані в пунктах збору", – сказав посол.

Також за його словами, чоловікам, аби стати на військовий облік, не обов’язково повертатися в Україну.

"Ми тимчасово призупинили прийом нових заяв від чоловіків призовного віку, щоб технічно підготуватися. Коли новий закон набуде чинності, кожен знатиме, як оновити свої дані. Є ідея, що це можна було б зробити дистанційно", – сказав Зварич. 

Українським чоловікам за кордоном обмежили доступ до консульських послуг

Нагадаємо, 23 квітня цього року МЗС України заявило про припинення прийому нових заяв на вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку.

Після цього міністр оборони Польщі припустив можливість депортації українців призовного віку в Україну. Однак пізніше в польському МВС зробили протилежну заяву з цього приводу.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *