В мережі Інтернет з’явилися світлини, які свідчать про вбивство в окупованому Бердянську Запорізької області російськими загарбниками двох підлітків Тиграна Оганесяна та Микиту Ханганова, яких окупаційна поліція звинуватила у вбивстві поліцейського-колаборанта і російського окупанта.


Телеграм-канал «Опричники» опублікував світлини 16-річних хлопців, зроблені відразу після їх страти російським спецназом. Зазначається, що експерти, які вивчили світлини, припускають, що характер отриманих поранень – постріл в лоб Тиграну під майже прямим кутом та поранення голови Микити, а також та положення тіл свідчать про те, що поранених під час штурму добили «контрольними» пострілами в голову.


Адміністратори телеграм-каналу, які здобули ці докази воєнних злочинів, закликають українських силовиків та Міжнародний кримінальний суд притягнути винних у вбивстві двох українських підлітків до кримінальної відповідальності.
Нагадаємо, 24 червня гауляйтер Запорізької області Володимир Рогов заявив про вбивство окупантами двох українців-партизан, назвавши їх «терористами». Також, правозахисники повідомляли, що перед убивством підлітків півроку переслідували, зокрема, Тиграна викрали, утримували та катували в місцевій поліції.
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець раніше заявляв, що тіла двох підлітків із Бердянська, про загибель яких стало відомо напередодні, ще не повернули рідним.
24 травня 2023 року двом 16-річним підліткам Оганнісяну та Ханганову було пред’явлено обвинувачення Слідчим комітетом РФ у підготовці диверсії на залізниці в тимчасово окупованому Бердянську.
Адвокат, який надає правову допомогу родині Оганнісяна, також розповів про тортури, яких зазнав хлопець, після викрадення російськими силовиками.
За словам адвоката, хлопець перебував в жорстких умовах, його били, застосували електрошокер та імітували страту для того, щоб налякати.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *