https://www.rbc.ua/static/img/1/_/1_8d2164a9fa47c5dfd484af9ad82a58dc_1300x820.jpg

Заступнику міністра аграрної політики та продовольства Маркіяну Дмитрасевичу обрали запобіжний захід. Він фігурує у справі про махінації з землею разом з міністром Миколою Сольським.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання суду.

Вищий антикорупційний суд обрав для Дмитрасевича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Її розмір становить 20 млн 287 тисяч гривень.

Заступника міністра агрополітики відправили під варту на 60 днів, тобто до 7 липня 2024 року.

 

Довідка. Маркіян Дмитрасевич народився у Львові у 1989 році. Він працював юристом та адвокатом, був помічником та консультантом народного депутата, а також парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики. У березні 2022 року його призначили радником міністра агрополітики, а у травні того ж року – заступником глава Мінагрополітики.

 
Що відомо про справу Сольського

Нагадаємо, у квітні українські правоохоронці оголосили підозру міністру аграрної політики та продовольства України Миколі Сольському. Справа стосується махінацій з землею. За даними слідства, йдеться про незаконне заволодіння землею розміром близько 2,5 тисячі гектарів у Сумській області (вартість 291 млн гривень) та спроби заволодіння землею площею близько 3,3 тисячі гектарів (вартість 190 млн гривень).

Через декілька днів після того, як Сольському вручили підозру, міністр написав заяву про відставку. Проте Верховна рада досі не ухвалила рішення.

Сольському обрали запобіжний захід у вигляді арешту з заставою у понад 75 млн гривень. За міністра внесли заставу, після чого він вийшов з СІЗО.

Крім того, суд також обрав запобіжний захід для трьох інших фігурантів справи.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *