Діяльність Шарія нічим не відрізняється від московської пропаганди, яка працює у російських ЗМІ. Його пости повністю збігаються з російськими новинами і за основними меседжами, і за часом вкидання. Єдина відмінність – це аудиторія. Якщо кремлівські ЗМІ читають виключно росіяни, то Анатолія орієнтовано ще й на українську аудиторію, яка не звикла зіставляти факти. Вже давно не секрет, що Шарій ніякий не блогер, що його робота фінансується і координується з рф. Тому найкраще використовувати його пасквілі лише одним можливим способом: розуміти, що якщо він щось написав, значить він отримав таке завдання. Якщо він отримав таке завдання, то починається нова інформаційна операція для маніпулювання громадською думкою.

Давно відомо, як окупанти поводяться з полоненими українськими воїнами. У мережі безліч свідчень знущань та відвертих тортур. Чого тільки варте останнє відео, на якому кат з російського підрозділу «Ахмат» канцелярським ножем спотворює воїна ЗСУ, що потрапив у полон. Весь світ облетіли фотографії полонених, які втратили половину своєї ваги протягом місяця перебування у в’язниці окупантів. Все більше повідомлень прибічників із «ДНР» про нібито «природні» смерті наших хлопців у полоні від запалень та серцевих нападів. Зрозуміло, що їх катують та вбивають орки. А для того, щоб виправдати свої злочини, доводиться вигадувати якісь події, які дозволили б пояснити, куди поділися люди.

29 липня всі російські ЗМІ одночасно вийшли із заголовками про нібито обстріл з боку ЗСУ Єнакіївської виправної колонії №52 у Оленівці, де терористи тримають захисників «Азовсталі» і маріупольців, які не пройшли фільтрацію. За словами колишніх ув’язнених, це справжній концтабір: тортури, туалет раз на добу, жодних прогулянок. Фільтраційна в’язниця переповнена, і там немає місця для того, щоб лягти. В’язні змушені стояти і сидіти навпочіпки. Щодня видають баклажку води на десятки людей. Їжа не щодня. Все це супроводжується багатогодинними допитами, тортурами, погрозами страти та примусом до співпраці. Багато людей просто не виживають у таких нелюдських умовах.

Росіянам треба якось виправдовувати смерть. Найкращим варіантом їм здалося придумати повідомлення про обстріл з боку ЗСУ з численними жертвами. Причому, якщо послухати Конашенкова, за 5 місяців війни та роботи української артилерії, практично ніхто з російських військовослужбовців не постраждав, а ось від удару по колонії – одразу ж 40 трупів. І тут же, за кремлівськими ЗМІ повідомленнями, з’являється Шарій зі своєю публікацією про загиблих від «фашизму» в’язнів. І якщо в москві придумали кругленьку цифру в 40 жертв, то Анатолій вирішив не розмінюватися на дрібниці і зробити заділ для майбутніх тортур, заявивши про 75 загиблих. Його активність, як завжди, є дуже гарним маркером для ідентифікації штучних вкидань пропагандистів.

Джерело: Матриця Свободи

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *