Президент України Володимир Зеленський відповів на запрошення глави МЗС Росії Сергія Лаврова відвідати країну для переговорів щодо двосторонніх відносин, але не щодо Донбасу.
 
“Міністр закордонних справ Росії каже, що якщо президент України хоче домовлятися, то нехай приїжджає до Санкт-Петербурга, Москви чи Сочі. По-перше, чому такий посил? І каже, що ми не можемо обговорювати питання Донбасу, це питання “внутрішнє”. Навіщо запрошувати людину в такому форматі? Щоб ця людина не погодилася? Навіщо про це говорити. Ти ж чоловік, доросла людина, з досвідом великим. Нема чим зайнятися? – сказав Зеленський на брифінгу у п’ятницю, 28 січня.
 
За його словами, запрошення Лаврова “це тупий цинізм, high level”.
 
“Як я можу не говорити про Донбас? Весь світ говорить про Донбас, а мені, президентові Україні, все одно, що відбувається на моїх кордонах або на контактній лінії? І як ти мені таке пропонуєш? Для чого? А я хочу зустрічатися, не боюся ніякого формату, мені все одно, я готовий… Навіщо мене запрошувати в Сочі? Щоб я на лижах катався? Про що ми взагалі говоримо?… Добре, давайте зустрінемося в Одесі, покупаємося в морі. Люди не розуміють цінність життя, от і все”, – додав Зеленський.
 
Український президент вважає, що не обов’язково виносити на переговори з президентом РФ одразу всі питання, а можна розпочати з обміну полоненими.
 
Водночас Зеленський визнав, що Москві та Києву треба домовлятися.
 
Раніше в Кремлі заявили, що президент Росії Володимир Путін готовий обговорювати із Зеленським двосторонні відносини, але спілкуватися з ним як сторона конфлікту на Донбасі не буде.
 
Також у РФ заявляли про готовність обговорювати з Україною “співпрацю” щодо Криму, але не належність півострова.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело: https://ua.korrespondent.net/ukraine/politics/4441990-zelenskyi-vidpoviv-na-zaproshennia-lavrova

от Admini4