У Службі безпеки України попередили, що десятки Telegram-каналів провадять діяльність на користь країни-агресора Росії. При цьому вони намагаються розхитати українське суспільство та дискредитувати владу у нашій країні.

У свою чергу, Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки опублікував перелік таких Telegram-каналів. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У відомстві наголосили, що в умовах війни з Росією вкрай актуальним є питання інформаційної безпеки. Через відсутність можливості перемогти на полі бою, ворог намагається вплинути на українців за допомогою дезінформації.

“Не маючи можливості перемогти на полі бою, ворог намагається посіяти “зраду” і розхитати українське суспільство. Зокрема, на це працює низка нібито незалежних Telegram-каналів, роботу яких справді координує Кремль”, – говориться в повідомленні СБУ.

Більше того, причетність таких каналів до російських спецслужб встановила раніше Служба безпеки України у рамках відповідних кримінальних проваджень.

Українські спецслужби закликали не використовувати ці канали, адже їхню роботу фінансує та координує країна-агресор. СБУ попереджає, що підконтрольні Кремлю Telegram-канали розповсюджують фейки та маніпуляції, а також є частиною інформаційної війни проти України.

“Також наголошуємо, що низка цих каналів для розкрутки замовляє рекламу в українських пабліках. Звертаємо увагу власників та редакторів усіх українських видань, що підтримка таких ресурсів є пособництвом ворогові і переслідуватиметься відповідно до законодавства”, – попередили у відомстві.

Нагадаємо, в РНБО також попереджали, що низка Telegram-каналів, на які досі підписано багато українців, займаються інформаційним тероризмом, працюючи на користь країни-агресора РФ.

У Генеральному штабі Збройних сил України та Центрі протидії дезінформації при РНБО закликали лідерів громадської думки, журналістів та пересічних громадян утриматися від оприлюднення інформації про просування українських військ та місця їх розташування. Зокрема це стосується ситуації в Херсонській області.

Джерело – Обозреватель

от Admini4

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *