У Єкатеринбурзі розвісили банери з рекламою ПВК “Вагнера”, яку також називають “Оркестром Вагнера”. Банери із закликом приєднатися до приватної військової компанії з’явилися на вулиці Блюхера, на Уралмаші та на Пермському тракті.

На сайті ПВК також розміщено оголошення про набір військових в Україну. «Оркестром» іноді називають ПВК “Вагнера” (у тому числі в оголошеннях про найм). Самих найманців у цьому контексті називають «музикантами».
У травні в Telegram-каналах було опубліковано фото найманців ПВК на тлі захопленої будівлі Сєвєродонецької адміністрації. На кадр із музичними інструментами, які бойовики вкрали із Сєвєродонецького музучилища, помістили напис «Оркестр Вагнера».

Крім того, мешканцям Єкатеринбургу почали дзвонити із наполегливою пропозицією поїхати воювати до України у складі підрозділів приватної військової компанії “Вагнер”. Про це ЗМІ повідомив чоловік, якому надійшла така пропозиція.

«Зателефонували від ПВК “Вагнер” прямо на стільниковий, намагалися переконати мене поїхати повоювати. Розмова вийшла досить нервовою», – розповів чоловік.

За його словами, за участь у бойових діях пропонують платити 240 тисяч рублів на місяць. Також найманцям готові надати відпустку та безкоштовний проїзд в Україну.

Співробітник відкрито заявив, що представляє ПВК “Вагнер”. Він додав, що жодного офіційного працевлаштування для найманих солдатів немає, оскільки «це приватна військова компанія». А що трапилось? У росії закінчилося гарматне м’ясо?

Раніше повідомлялося, що вагнерівці вербують ув’язнених. За пів року служби «добровольцям» обіцяють амністію та 200 тисяч рублів, якщо вони повернуться живим. У разі загибелі – 5 мільйонів сім’ї.

Джерело – Матриця Свободи

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *