https://www.rbc.ua/static/img/1/_/1_efa615a3c36ea593af045b3f84e6ca82_1300x820.jpg

В рамках чеської ініціативи наразі зібрано коштів на близько 500 тисяч артилерійських снарядів для України.

Про це розповів міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський в матеріалі РБК-Україна “Від Земана до Павела. Як Чехія стала одним з найзатятіших союзників України в Європі”.

 

Як зазначається в матеріалі, ще у лютому 2024 року президент Чехії Петр Павел заявив, що Прага знайшла у світі 800 тисяч снарядів 155-го та 122-го калібрів, які можна купити й передати Силам оборони України. 

Після запуску світового краудфандингу, до ініціативи Чехії приєднались вже близько 20 країн з Європейського союзу й НАТО. Партнери Україна вже надали або обіцяють надати кошти на закупівлю снарядів. 

"Наразі ми зібрали кошти на близько 500 тисяч снарядів калібру 155 мм з поставкою цього року, починаючи з червня, і маємо на меті зібрати більше коштів, щоб досягти загальної кількості 800 тисяч снарядів", – розповів міністр виданню.

Ба більше, як відзначив Ліпавський, Чехія не планує обмежуватись у допомозі Україні вищезгаданою ініціативою. Наразі, за словами міністра, уряд вже обговорює можливості на 2025 рік, у тому ж числі щодо снарядів радянських калібрів, які використовуються українською артилерією. 

Снаряди для України 

Новина доповнюється…

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *