https://www.rbc.ua/static/img/i/m/imgonline_com_ua_resize_txx92cr74ry_c6b4a3706ea169f7380224aef370a2a1_1300x820.jpg

Громадянин України подав позов до суду Аргентини щодо тортур, які застосовували стосовно нього російські окупанти.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

У позові чоловік зазначив, що двоє окупантів, яких він ідентифікує за позивними або військовими відзнаками, і ще один неназваний окупант незаконно позбавили його волі і застосовували електричний струм для тортур.

Він також звинувачує свого начальника, що той співпрацював із окупантами та сприяв тортурам.

"Мене затримали на роботі. Потім мене катували. Вони використовували електричні розряди. Це було неймовірно боляче, тож я знепритомнів. Мені пощастило, що я вижив. Багато людей все ще перебувають там", – заявив в інтерв'ю виданню українець, особистість якого не розкривають, щоб убезпечити його родичів.

У позові йдеться, що до вуха та пальця чоловіка були прикріплені електричні дроти, щоб катувати його електрострумом. Він та інші ув'язнені утримувалися в камерах площею 10 квадратних метрів, по 12-20 осіб у камері.

Ібрагім Олабі, головний адвокат у цій справі, сказав, що чоловіка допитували та катували протягом приблизно 20 днів. Зрештою, його відпустили, і йому вдалося втекти на підконтрольну Україні територію.

Тепер аргентинський суд повинен буде вирішити, чи прийме на розгляд він скаргу, що може тривати кілька місяців.

Якщо аргентинські прокурори приймуть на розгляд позов, це буде перша справа про воєнні злочини Росії в Україні, порушену за межами Європи та США.

Катування українців в окупації

Нагадаємо, російські окупанти вже неодноразово вчиняли воєнні злочини на території України. Зокрема, вони обладнали катівні, куди поміщали мирних жителів.

17 січня стало відомо, що на території Харківської області поліція знайшла майже 30 катівень. Зокрема, у Куп'янську росіяни понад півроку незаконно утримували та катували місцевих мешканців у приміщенні ізолятора тимчасового тримання Куп'янського відділу поліції.

Поліція офіційно вважає постраждалими від рук окупантів у Куп'янській катівні 67 людей.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *