https://www.rbc.ua/static/img/_/e/_evropi_gettyimages_1238726742_4353d9657cf6aed8a60cc4d61b7aaf92_1300x820.jpg

Засідання Ради Євросоюзу відбудеться у понеділок, 22 квітня. Темою для обговорення стане постачання Україні озброєнь.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Петера Стано, офіційного представника глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля.

"Ми цілком усвідомлюємо потреби України й ми намагаємося задовольнити ці потреби всім тим, що держави-члени можуть поставити. Але, зрештою, це державам-членам визначати, що і коли вони можуть направити Україні", – сказав Стано під час брифінгу в Брюсселі.

Він додав, що "держави-члени роблять усе, що можуть, щоб допомагати Україні захищатися".

Також Стано зазначив, що ця допомога надається третій рік поспіль, і вона безпрецедентна.

Військова допомога Україні

Союзники постійно підтримують Україну у відсічі Роійській Федерації. Допомогти Україна з пошуком ППО обіцяла Німеччина. Як заявляв Берлін, німецький уряд перегляне свої запаси та буде шукати по світу системи, які можна було б відправити в Україну. Також Німеччина оголосила про передачу Україні додаткової системи Patriot.

У пріоритеті України не лише Patriot, але й системи Samp-T, які теж здатні збивати балістику. Станом на сьогодні Україна веде переговори про отримання двох батарей Patriot та однієї батареї Samp-T.

Раніше РБК-Україна повідомляло, Чехія уклала контракти на купівлю 180 тисяч снарядів для подальшої передачі Україні. Ще планують законтрактувати 300 тисяч боєприпасів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *