https://www.rbc.ua/static/img/1/_/1_631918a4d3ff036168ab565dd9167afb_1300x820.jpg

Українським біженцям у Польщі продовжать захист, який діє поки до 30 червня. Тимчасовий захист також пообіцяють надати українцям без паспорта.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра внутрішніх справ Польщі Марціна Кєрвінського, якого цитує Gazeta.

"Ми знайдемо спосіб, щоб розв'язати цю проблему. Нам треба діяти мудро і раціонально. Всі речі, які стосуються українців у Польщі, прописані в законах. Ми продовжимо захист для українських біженців, який поки діє лише до 30 червня", – заявив Кєрвінський.

Як зазначив міністр, який також відповідає за міграційну політику легалізацію іноземців, Польща буде охороняти права біженців і не передасть їх приватні дані.

"Ті, хто не матимуть паспортів будуть підлягати тимчасовому захисту. Польща буде охороняти їх права і нікому не передасть їх приватних даних, в тому числі Україні", – сказав він.

 

Передісторія

Нагадаємо, нещодавно міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив про готовність польської влади допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку.

Пізніше Косіняк-Камиш також заперечив, що Польща планує продовжити право перебування для військовозобов'язаних чоловіків з України. Він натякнув, що їх можуть депортувати.

Варто додати, що міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас також сказав, що Литва може допомогти Україні в поверненні чоловіків призовного віку додому.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *