https://www.rbc.ua/static/img/d/s/dscf7433_id83347_1300x867_73ba3b3df6c3f8892ad7678a4a865ff8_1300x820.jpg

Влада Китаю взяла на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Le Figaro.

Французький президент уточнив, що влада Китаю зобов'язалася суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення, які можуть бути використані у військових цілях.

У контексті війни в Україні Макрон заявив, що прагне підтримувати тісний діалог із Китаєм, а Париж має намір скористатися приїздом Сі Цзіньпіна, щоб гарантувати, що Пекін не перейде на явну підтримку російських військових зусиль. 

"Я дякую вам за цей момент координації, якого ви хотіли перед візитом Володимира Путіна до Китаю, який також дасть нам змогу мати спільний порядок денний і мати можливість визначити бажання або небажання рухатися до цього стійкого миру", – додав Макрон.

Президент Франції запевнив, що у Заходу немає планів щодо зміни режиму в Кремлі.

Китай допомагає Росії

Китай із самого початку війни в Україні не засудив Росію і не ввів проти неї санкцій. Водночас Пекін навпаки, посилив свою співпрацю з Москвою і почав продавати Кремлю важливі технології та товари подвійного призначення, хоча зброю напряму не постачає.

Нещодавно віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс заявив, що Китай постачає Росії товари подвійного призначення, які потрібні для виробництва зброї.

Пізніше державний секретар США Ентоні Блінкен піддав критиці Китай за постачання товарів подвійного призначення для оборонної промисловості РФ.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *