МЗС України вважає політизованими міркування міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто про те, що Будапешт обмежений у можливості надання військової підтримки Україні через політику щодо українських угорців. Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко, пише РБК-Україна.

За його словами, українська сторона категорично заперечує затвердження Сійярто.

“Це – надумані та політизовані міркування… Жодної загрози для їхньої національної самобутності не існує. Ми високо цінуємо етнічну та національну різноманітність українського суспільства”, – сказав Ніколаєнко.

Він зазначив, що останніми роками Київ активізував діалог з Угорщиною з цього питання на різних рівнях, і що створено спільну робочу групу з питань освіти.

“Нині немає жодних підстав звинувачувати Україну в порушенні прав національних меншин, а тим більше блокувати співпрацю нашої держави з НАТО, особливо на тлі агресивних дій Росії”, – заявив Ніколенко.

Нагадаємо, раніше Сійярто в інтерв’ю виданню Magyar Nemzet заявив, що попередив ЄС і НАТО про те, що позиція української влади щодо угорської меншини обмежить можливості Будапешта надавати будь-яку підтримку Києву, зокрема у разі вторгнення Росії. За його словами, президент України Володимир Зеленський вніс до українського парламенту законопроект, згідно з яким особам з подвійним громадянством буде відмовлено в державних посадах. І це також обмежує права українських угорців.

Членство України в НАТО: Угорщина назвала умову підтримки


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело: https://ua.korrespondent.net/ukraine/politics/4441828-u-mzs-ukrainy-prokomentuvaly-zaiavu-uhorschyny-pro-postavky-zbroi

от Admini4