Американський телеканал CNN розповсюдив інформацію про те, що під час вчорашньої розмови президент США Джо Байден заявив українському колегі Володимиру Зеленському про практично неминуче вторгнення Росії в Україну.
 
Канал стверджує, що українське джерело розповіло про те, що розмова президентів була тривалою і відвертою, але проходила “не дуже гладко”.
 
За його словами, Байден заявив, що вторгнення РФ має відбутися у лютому, коли замерзне земля. У відповідь Зеленський нібито закликав Байдена бути м’якшим у висловлюваннях, щоб не розпалювати паніку. За твердженням каналу, він наполягав, що загроза від Росії є “небезпечною, але не однозначною” і немає впевненості, що напад буде.
 
Також CNN повідомляє, що Байден нібито говорив, що США не передадуть значно більше військової допомоги.
 
Дані заяви ЗМІ спростували у Білому домі та Раді нацбезпеки США. Там заявили, що Байден сказав про наявність ймовірності вторгнення Росії у лютому.
 
“Він говорив про це публічно, і ми попереджали про це протягом кількох місяців. Повідомлення про щось більше або відмінне від цього повністю помилкові”, – прокоментувала прес-секретар ради Емілі Хорн.
 
Своєю чергоюу, прес-секретар Зеленського Сергій Никифоров також заперечує інформацію ЗМІ.
 
“У соціальних мережах з’явилася інформація про зміст переговорів президентів Володимира Зеленського та Джо Байдена з посиланням на нібито офіційного представника України. Ці повідомлення абсолютно не відповідають дійсності”, – написав він у Facebook.
 
Він додав, що коректна інформація міститься лише в офіційних релізах.
 
Про що говорили напередодні Байден та Зеленський – читайте у матеріалі Корреспондент.net.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело: https://ua.korrespondent.net/ukraine/politics/4441745-ssha-i-ukraina-sprostuvaly-dani-zmi-pro-napad-rf

Від Admini4