Канада планує надати Україні кредит у $120 млн для підтримки економічної стійкості та розвитку, повідомляє уряд Канади у п’ятницю, 21 січня.
 
Також Канада запропонувала надати грант на технічну допомогу у розмірі до 6 млн. доларів для підтримки реалізації кредиту.
 
Зазначається, що йде погодження умов кредиту та термінів його реалізації.
 
“Українці завжди можуть розраховувати на те, що Канада буде поруч, коли це необхідно. Працюючи разом, ми можемо зміцнити економіку та допомогти просунути реформи управління. Я санкціонував цю запропоновану позику, щоб підтримати здатність України реагувати на потреби свого населення в умовах агресивних дій Росії. Це лише один крок у побудові безпечного майбутнього для українців, і я продовжуватиму шукати способи підтримати Україну”, – сказав Харджит С. Саджан, міністр міжнародного розвитку та міністр, який відповідає за Тихоокеанське агентство економічного розвитку Канади.
 
Ухвалення рішення про кредит вітав президент України Володимир Зеленський.
 
“Вітаю рішення Канади виділити $120 млн допомоги Україні. Сильна Україна є запорукою безпеки Європи. Канада ще раз демонструє відданість духу особливого партнерства між нашими країнами”, – написав він у Twitter.
 
Нагадаємо, цього тижня Україну відвідала глава МЗС Канади Мелані Жолі. Вона провела низку зустрічей з керівництвом країни і, зокрема, заявила, що Канада прийняла до уваги прохання України про надання зброї і зараз обговорює цей запит.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело: https://ua.korrespondent.net/ukraine/politics/4439681-kanada-dast-ukraini-kredyt-na-rozvytok-ekonomiky

Від Admini4