Департаментом контррозвідки СБУ спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури проведено спецоперацію, за результатом якої затримали колаборантку з Харківської області.

Під час окупації Куп’янського району, одна з керівників районної державної адміністрації підтримала загарбників, за що була призначена «заступником керівника» окупаційної адміністрації Курилівської територіальної громади.

Будучи «гауляйтером» місцевої ОТГ, колаборантка виконувала вказівки окупантів щодо встановлення російської влади та окупаційного режиму на території захоплених ворогом населених пунктів, а також залучала місцевих мешканців до примусових робіт на користь окупантів. Також затримана активно сприяла підготовці псевдореферендуму на захоплених територіях Харківщини.

Щойно регіон був звільнений від рашистських загарбників, замість поїхати до матінки-росії, як кличе серце, «гауляйтер» вирішила чкурнути до прогнилої Європи, для чого поїхала в Київ, де її і знайшли співробітники спецслужби, поки вона чекала на оформлення документів.

Зрадниці повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Мабуть в українській тюрмі все ж краще, аніж на волі десь у Челябінську.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *