Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та глава МЗС Канади Мелані Жолі обговорили у понеділок, 17 січня, розширення угоди про вільну торгівлю, повідомляє прес-служба Кабміну.
 
 
Український прем’єр зазначив, що розширення угоди про вільну торгівлю на послуги та інвестиції є важливим елементом поглиблення двосторонньої співпраці в економічній сфері.
 
“Сподіваюся, оголошення про початок цих переговорів відбудеться до кінця цього місяця з нагоди встановлення дипломатичних відносин між нашими країнами”, – сказав прем’єр, наголосивши на важливості залучення канадських інвесторів для реалізації спільних проектів в Україні.
 
Він подякував Канаді за консолідацію міжнародної позиції щодо агресивних дій РФ.
 
“У нинішніх умовах критичну роль відіграє підтримка партнерів у підвищенні обороноздатності України. У зв’язку з цим ми особливо цінуємо діяльність в Україні Канадської тренувальної місії UNIFIER. Очікуємо на продовження цієї місії після березня 2022 року”, – наголосив Шмигаль.
 
Він висловив сподівання на подальший діалог щодо спрощення режиму поїздок громадян України до Канади.
 
Своєю чергою, глава МЗС Канади запевнила, що Оттава і надалі надаватиме рішучу підтримку Україні.
 
Зазначається, що під час зустрічі було підписано меморандум про взаєморозуміння та співпрацю у сфері надання технічної допомоги Секретаріату Кабміну для покращення процесів координації формування політики, стратегічного планування та моніторингу, процесів держуправління з метою забезпечення їхньої орієнтованості на результат та потреби громадян.
 
Раніше Жолі не відкинула можливості відправлення Канадою зброї в Україну.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело: https://ua.korrespondent.net/ukraine/politics/4438081-shmyhal-ta-hlava-mzs-kanady-obhovoryly-torhivlui

Від Admini4