У президента Росії Володимира Путіна не бачать сенсу у проведенні саміту з президентами США та України Джо Байденом і Володимиром Зеленським, який і виступив із такою ініціативою. Про це у понеділок, 17 січня, заявив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, пише ТАРС.
 
“Навіщо залучати Сполучені Штати, щоб обговорювати двосторонні російсько-українські відносини, коли вони повністю і зараз індексовані на хід виконання Мінських домовленостей, тобто, точніше, на відсутність ходу? Не думаю, що для цього потрібні Сполучені Штати Америки”, – сказав Пєсков.
 
Він додав, що якщо Зеленський хоче обговорити тему Донбасу, то в Кремлі не розуміють, що саме українська сторона хоче обговорювати з Росією щодо цього, тому що “Росія не є стороною конфлікту”.
 
“Там питання – щодо Донбасу чи не щодо Донбасу. Якщо я правильно пам’ятаю, не було жодного уточнення, про що пропонується поговорити у складі трьох”, – сказав Пєсков.
 
За його словами, “в цьому випадку все одно потрібно з’ясувати, що про Донбас пропонують українські опоненти обговорювати з Росією”.
 
Чи означає це, що велику надію вони покладають на Сполучені Штати і меншу надію вони покладають на Нормандський формат? форматі? На жаль, поки що відповідей на все це немає”, – заявив Пєсков.
 
Зазначимо, що у США не дали прямої відповіді про можливість саміту трьох президентів, заявивши, що рішення за Путіним.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело: https://ua.korrespondent.net/ukraine/politics/4437937-rf-ne-bachyt-sensu-u-zustrichi-zelenskyi-baiden-putin

Від Admini4