https://www.rbc.ua/static/img/_/b/_breton_evrokomissar_po_vnutrennemu_rynku__thierry_breton_gettyimages_1237695707_1cd75a6202ab73ffa2b11b40abf3dc70_1300x820.jpg

Європейська промисловість має перейти до режиму “військової економіки”, щоб підтримати Україну зараз і в довгостроковій перспективі.

Про це заявив єврокомісар із питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Agenzia Nova.

"Коли ми розпочали розробку нової європейської оборонно-промислової стратегії, ми з Жозепом Боррелем погодилися, що об'єднання європейської та української оборонної промисловості має бути ключовою метою", – сказав він на Форум оборонної промисловості ЄС-Україна в Брюсселі.

З його слів, сьогоднішня зустріч промислових лідерів є першим кроком, оскільки вона виводить співпрацю ЄС-Україна в оборонному секторі на новий рівень.

"Я наполягаю на тому, щоб оборонна промисловість у Європі перейшла в режим військової економіки, щоб вони могли виробляти швидше і більше, з метою продовжувати підтримувати Україну зараз і в довгостроковій перспективі, хоч би що трапилося", – додав він.

Бретон заявив про необхідність продовжувати збільшувати потужності з виробництва боєприпасів у рамках нової європейської оборонно-промислової стратегії та нової європейської оборонно-промислової програми, метою якої є підвищення оборонної готовності Європи.

"Стратегія покликана не лише підтримати європейську оборонно-промислову готовність, а й зміцнити зв'язки між європейською та українською оборонною промисловістю. Програма встановлює чіткі пріоритети для подальшого розвитку співробітництва", – сказав він.

Нагадаємо, 6 травня проходить Форум оборонної промисловості ЄС-Україна, в якому візьмуть участь понад 350 представників інститутів ЄС, урядів, європейської та української оборонної промисловості, галузевих асоціацій, ключових країн-партнерів та організацій.

Також на форумі будуть присутні голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель, комісар Тьєррі Бретон.

Європейська комісія у березні представила першу в історії Європейську оборонно-промислову стратегію на рівні ЄС на суму 1,5 млрд євро у 2025-2027 роках.

Проте єврокомісар Тьєррі Бретон вважає, що ЄС потрібно 100 млрд євро для того, щоб розвивати європейську оборонну промисловість.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *