https://www.rbc.ua/static/img/_/v/_viyskovi_gettyimages_1715818367_ecb61d54000e061ff30128baa74d4f42_1300x820.jpg

Переговори про припинення вогню між Ізраїлем та бойовиками ХАМАС на сьогоднішній день практично заморожені, сторони зайшли у глухий кут.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на NBC News.

За даними джерел NBC у диппредставництвах регіону, прогрес у дискусіях відсутній, оскільки напруженість у відносинах Ізраїлю та Ірану з початку квітня "вийшла на перший план" та ускладнила переговорний процес. Про подальші плани щодо відновлення переговорів джерело не повідомило.

Напередодні The Times of Israel із посиланням на ізраїльського чиновника повідомляв, що представники ХАМАС відхилили кожен пункт угоди на останніх переговорах. Зокрема, бойовики заявили про готовність відпустити лише 20 заручників на першому етапі замість 40 за умови повного припинення вогню та виведення ізраїльських військ із Сектору Газа.

Переговори щодо угоди між ХАМАС та Ізраїлем відбуваються за посередництва США, Катару та Єгипту. Ізраїль наполягає на необхідності встановлення контролю безпеки в Газі після завершення бойових дій. За даними ізраїльської сторони, у заручниках в анклаві залишаються 129 осіб, включаючи 34, яких ЦАХАЛ вважає загиблими.

Переговори між Ізраїлем та ХАМАС

Під час нападу бойовиків на Ізраїль 7 жовтня 2023 року багато цивільних та військових потрапили в полон. З перших днів конфлікту ведуться переговори про обмін полоненими та припинення вогню. Вважається, що в перші дні атаки терористи вбили 1200 цивільних та солдатів та викрали близько 250 ізраїльтян та іноземців.

При цьому близько половини заручників було звільнено під час тижневої паузи у бойових діях, яка завершилася 1 грудня 2023 року. Невідомо, скільки живі з 130 заручників, що залишилися.

На початку квітня Сполучені Штати запропонували новий план припинення вогню між Ізраїлем та ХАМАС та звільнення заручників.

Пізніше повідомлялося, що атака Ірану негативно вплинула на переговори про припинення вогню Ізраїлю з ХАМАС.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *