https://www.rbc.ua/static/img/_/w/_wikimedia_by_touch_of_light_e00d71fd24a24ea056dd0e58a4cff461_1300x820.jpg

Колишнього співробітника Пентагону Джаре Себастьяна Далке суд засудив до 21 року позбавлення волі. Він передав секретні документи “російському агенту”.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство юстиції США .

Згідно з судовими документами, Далке визнав себе винним у 2023 році за шістьма пунктами звинувачення у спробі передачі секретної інформації іноземному агенту.

“Обвинувачений, який дав присягу захищати нашу країну, вважав, що продавав секретну інформацію про національну безпеку російському агенту, тоді як він сам видавав себе ФБР. Цей вирок демонструє, що ті, хто прагне зрадити нашу країну, буде притягнуто до відповідальності за свої злочини.”, – заявив генеральний прокурор.

Далке вважав, що передавав секретну інформацію агенту російського уряду. Наполеглива робота наших співробітників ФБР запобігла це і будь-якій потенційній шкоді Сполученим Штатам”, – заявив директор ФБР Крістофер Рей.

Що передувало

З 6 червня по 1 липня 2022 року Далке був співробітником Агентства національної безпеки (АНБ), де він працював розробником систем безпеки інформаційних систем.

Далке визнав, що в період з серпня по вересень 2022 року, щоб продемонструвати свій "законний доступ і готовність ділитися", він використав зашифрований обліковий запис електронної пошти для передачі витягів із трьох секретних документів людині, яку він вважав російським агентом.

Ця людина була потаємним співробітником ФБР в Інтернеті. Усі три документи класифікуються як "цілком секретні" і були отримані Далке під час його роботи в АНБ.

Приблизно 26 серпня 2022 Далке запросив 85 тисяч доларів в обмін на всю наявну у нього інформацію. Далке заявив, що інформація буде цінною для Росії, і сказав співробітнику ФБР, який працює під прикриттям, що він поділиться додатковою інформацією в майбутньому, як тільки повернеться до Вашингтона, Округ Колумбія.

Далке передав п'ять файлів, чотири з яких містять надсекретні дані. ФБР його заарештувало 28 вересня 2023 року, за кілька хвилин після того, як він передав файли.

 

Витік документів Пентагону

Раніше ми писали, що підозрюваний у “зливі” секретних документів Пентагону Джек Тейшейра визнав свою провину.

У квітні 2023 року в соцмережах з'явилися засекречені військові документи, які докладно описують плани США та НАТО щодо нарощування української армії перед запланованим контрнаступом.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *