З’явилося фото машини з вибухівкою на Каховській ГЕС більш ніж за тиждень до її підриву російськими окупантами.

Фото зроблені українським безпілотником 28 травня — на них видно машину, припарковану на ГЕС. У машині помітні великі бочки, одна з яких, можливо, з’єднана з наземною міною, а кабель йде до берега річки, захопленого російськими окупантами.

Представник українських спецпризначенців на умовах анонімності сказав, що однією замінованою машиною би не вдалося зруйнувати дамбу. Він припустив, що підрив машини міг посилити запланований вибух у машинному залі та зруйнувати верхню частину ГЕС.

Американський чиновник із посиланням на розвіддані підтвердив, що російські окупанти «деякий час перебували» в районі машинного залу на Каховській ГЕС.

Каховська ГЕС могла витримати підрив тисяч кілограмів вибухівки. Фахівець лондонського Королівського об’єднаного інституту оборонних досліджень Сідхарт Каушал зазначив, що Україна не має жодних таких ракет. Також російські окупанти повністю контролювали ГЕС зсередини і зовні, тому вкрай малоймовірно, щоб якісь «українські диверсанти» могли непомітно пронести туди тисячі кілограмів вибухівки.

Журналісти зазначають, що країна-терористка Росія мала мотив, можливість і засоби зруйнувати Каховську ГЕС. Раніше газета The New York Times із посиланням на фахівців повідомила, що найімовірнішою причиною катастрофи на Каховській ГЕС міг бути підрив підводного проходу до машинного залу всередині дамби.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *