Російські війська завдали нового масованого удару по Україні. Влучання підтвердили влада Львова і Запоріжжя.

Повітряні сили повідомили, що росіяни ударили баражуючими боєприпасами “Shahed-136/131” по військових та інфраструктурних об’єктах. Пуски були з північного та південного напрямків – Брянська область та східне узбережжя Азовського моря.

Загалом РФ застосувала 35 ударних дронів, 32 з них вдалось знищити ППО, твердять українські військові.

Крім того, уночі росіяни завдали удару балістикою по Запоріжжю – ракетами “Іскандер-М”/С-300.

У Запорізькій ОВА розповіли, що пошкоджені комунікації, техніка сільськогосподарського господарства, а також популярне місце відпочинку. “Інформація про постраждалих людей не надходила”, – написав очільник адміністрації Юрій Малашко.

Водночас керівник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що, “близько 5 години ранку Львів атакували ворожі безпілотники типу “Шахед”. Поцілили у критично важливий об’єкт. Три влучання. Пошкоджене перекриття між поверхами, вибиті вікна”.

“Люди не постраждали. Була пожежа”, – додав Козицький.

Звуки прольоту “Шахедів”, роботи ППО та вибухів чули у Львові рано вранці.

Через атаку у місті змінили маршрути громадського транспорту, написав у телеграмі мер Львова Андрій Садовий.

Про роботу протиповітряної оборони повідомляли також у Києві і Київській області. За даними Київської міської військової адміністрації, майже 20 безпілотників збиті на підльоті до столиці.

Як зазначили, це друга атака дронами по Києву з початку місяця і перша за останні 18 днів.

“За звичною для масованих нападів БпЛА тактикою, дрони заходили на столицю хвилями, курсами із різних напрямків. Повітряна тривога тривала понад три години”, – написав начальник військової адміністрації Сергій Попко.

Інформації щодо постраждалих у Києві теж немає.

У столиці зранку аварійно знеструмлювались чотири підстанції ДТЕК Київські електромережі. Без світла залишились мешканці Подолу і Оболоні та частково Троєщини – згодом повернули світло в усі домівки, повідомили в ДТЕК.

Мешканці Подолу підтвердили, що зранку у районі дійсно зникала електрика.

Російські війська активізували удари по Україні, зокрема по Києву, від початку травня, застосовуючи при цьому і різні типи ракет, і безпілотники.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *