МЗС України закликає міжнародне співтовариство до жорсткої реакції на рішення Ради Федерації Росії щодо використання російських військ за кордоном. Про це йдеться у заяві відомства у середу, 23 лютого.
 
 
“Визнання та підтримка Москвою так званих “ЛДНР”, порушуючи суверенітет та територіальну цілісність України міжнародно-протиправні та розцінюються Україною як акт збройної агресії”, – сказано в ньому.
 
У МЗС нагадали, що міжнародне право забороняє агресію, а суверенітет та територіальна цілісність України забезпечені і гарантовані основними нормами та принципами міжнародного права і низкою основних міжнародних інструментів, у тому числі Статутом ООН, Гельсінським Заключним актом Наради17, Меморандумом про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї від 1994 року, численними зобов’язаннями Росії щодо двосторонніх договорів між Україною та РФ.
 
“Україна закликає міжнародне співтовариство вжити проти агресора невідкладних і жорстких заходів. Відсутність рішучих дій з боку міжнародного співтовариства тільки розв’язує руки Кремля. Якщо нам не вдасться зупинити російську агресію в Україні сьогодні, завтра військова міць РФ буде застосована в будь-якому регіоні світу”, – закликали у заяві.
 
Нагадаємо, напередодні Рада Федерації РФ дала згоду на використання Збройних сил РФ за межами території РФ у зв’язку із ситуацією навколо Донбасу.
 
Ситуацію з визнанням Росією “ЛДНР” слідкуйте в онлайн-трансляції Корреспондент.net.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело: https://ua.korrespondent.net/ukraine/politics/4450264-mzs-vidpovilo-na-namir-rf-vvesty-viiska-do-ldnr

Від Admini4