У ніч на 22 березня Київ і область атакували дрони, частково зруйновано два гуртожитки та триповерховий навчальний корпус професійного ліцею. Загинули 9 людей

Начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов повідомив, що станом на ранок 23 березня кількість жертв від атаки ворожих дронів на Київщину сягнула 9 загиблих, 9 постраждалих і ще 20 осіб звернулись до лікарні із незначними травмами.

За даними очільника ГУ НП Київщини, цієї ночі з-під завалів дістали тіло комендантки гуртожитку, жінки 1966 року народження, яка під час повітряної тривоги не спустилась в укриття.

Станом на 19:35 речниця ДСНС Київщини Вікторія Рубан в етері Еспресо розповіла, що кількість загиблих унаслідок нічної атаки дронами-камікадзе у Ржищеві на Київщині збільшилась до 8 осіб.

“Знайдено ще одну особу і зараз проводиться ідентифікація. Роботи ще тривають і розбір завалів продовжується. Якщо сьогодні рятувальники не встигнуть розібрати завали, то робота буде продовжена завтра”, – сказала рятувальниця.

З самого ранку на місці працювали відповідні служби. Усім постраждалим надали гуманітарну допомогу.

Повідомляється, що після розбору завалів буде працювати комісія, яка оцінить завдані РФ збитки.

Раніше про вилучення тіла четвертого загиблого одному з українських видань повідомила речниця ДСНС.

“О 09:54 рятувальники підняли тіло чоловіка. Це четвертий загиблий”, – сказала Вікторія Рубан журналістам.

Рятувальниця зазначила, що фахівці продовжують шукати людей, які можуть бути під завалами.

Рубан уточнила, що серед загиблих немає дітей, усі жертви – дорослі.

Станом на 09:08 було відомо, що поліція та екстрені служби евакуювали понад 200 осіб. Одна частина будівлі гуртожитку була практично повністю зруйнована. Понад 20 осіб було доставлено до лікарні.

Раніше про атаку на цивільну інфраструктуру повідомила Київська обласна державна адміністрація. Станом на 05:50 пожежу, яка виникла в результаті атаки, було локалізовано.

За даними ОГПУ, ворожі дрони влучили у гуртожитки в Обухівському районі. Внаслідок влучання зруйновано верхні поверхи будівель, сталося займання.

У результаті атаки 3 людей загинуло, у тому числі водій швидкої медичної допомоги, який приїхав на виклик. За попередніми даними до медичного закладу госпіталізовано 7 людей, серед яких 11-річна дитина.

Також тривають пошуки трьох цивільних осіб, які можуть знаходитися під завалами.

За даними ДСНС України, у ніч на 22 березня Росія атакувала м. Ржищів Київської області, унаслідок чого частково зруйновано 4-й та 5-й поверхи двох п’ятиповерхових гуртожитків та триповерховий навчальний корпус професійного ліцею. Далі сталося займання, яке о 06:50 ліквідували на площі 330 кв. м.

Зокрема стверджується, що під завалами ще можуть перебувати 4 особи.

За даними Київської міської військової адміністрації, навколо Києва було виявлено та збито близько 8 “шахедів”.

“За остаточно опрацьованою інформацією в повітряному просторі навколо Києва було виявлено близько 8 ворожих БПЛА типу Shahed. Усі баражуючі боєприпаси були успішно знищені силами нашого ППО. Але не забувайте про правила безпеки. Наполегливо наголошую всім киянам: чітко та неухильно дотримуйтеся вимог щодо порядку дій у разі отримання сигналу про загрозу повітряних ударів. З отриманням сигналу про повітряну небезпеку негайно прямуйте в найближчі укриття навіть в комендантську годину”, – сказав Сергій Попко, начальник КМВА.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *