У кінці минулого року працівники СБУ вже оглядали собор

Собор у Хмельницькому, де священнослужитель московського патріархату і віряни побили військового, офіційно перейшов до Православної церкви України. Рішення про припинення права на користування землею на території Свято-Покровського кафедрального собору ухвалили одноголосно на позачерговій сесії Хмельницької міськради.

Хмельницькому скликали депутатів міської та обласної рад на позачергові сесії, аби розглянути питання щодо припинення права постійного користування земельними ділянками під церкви, приміщення чи потреби представників церков московського патріархату. Під час сесії міської ради розглянули 13 питань – у кожному з них було власне про припинення договорів оренди користування релігійними організаціями землею. Депутати одноголосно підтримали ці питання. 

У обласній раді всього два питання розглянули: “Зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій на території області”. Також член комісії Юрій Смаль під час сесії звернувся до працівників СБУ.

За словами Юрія Смаля, вчора він з іншими представниками комісії перевіряли собор і там виявили російську символіку та пропагандистську літературу. Чоловік каже, що в кінці минулого року працівники СБУ вже оглядали собор, тому просить пояснення.

Джерело: 5 Канал

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *