SkyFall, українська компанія, запустила масове виробництво безпілотних літальних апаратів. Нова модель “Vampire” має можливість перевозити до 15 кг боєприпасів. Кожен бойовий безпілотник коштує $10 000.

Збройні сили України використовують гексакоптери Vampire для скидання на противника боєприпасів різних типів, таких як кумулятивні та термобаричні, і найчастіше вони використовуються проти танків та іншої броньованої техніки. Безпілотні літальні апарати оснащені тепловізором, що дозволяє атакувати ворога в темний час доби.

Комунікація з безпілотними літальними апаратами Vampire здійснюється за допомогою радіочастот та GPS. Якщо сигнал буде заглушений, дрон продовжить свій політ, поки не відновиться зв’язок. Через велику вагу дрони Vampire транспортуються на вантажівках. Для управління безпілотним літальним апаратом використовується спеціальний пульт. Розробники стверджують, що навчитися керувати бойовим безпілотником можна всього за три години.

Дрон Vampire має акумулятори, які розміщені з двох сторін, модуль GPS та нижню частину з електронікою для системи скидання боєприпасів. Щоб його виявити та збити супротивнику потрібне гарне оснащення – застосування пристроїв нічного бачення та тепловізійних прицілів.

Технічні характеристики дрона Vampire (Gen2)

– дальність польоту – 10 км;

– дальність зв’язку – 6 км;

– висота польоту – до 400 м;

– швидкість: 40 км/год із повним навантаженням, 80 км/год без навантаження;

– час польоту: 37 хв без навантаження та 23 хвилини з навантаженням.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *