https://www.rbc.ua/static/img/_/y/_yaderni_ob_ekti_gettyimages_76de7bf7b3fdf98a2c83234e8ec865eb_1300x820.jpg

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) завдала повітряного удару по території Ірану. Іранські військові повідомили про збиття низки дронів біля міста Ісхафан, ракет зафіксовано не було.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ABC News.

Видання з посиланням на американського чиновника зазначило, що ізраїльські ракети влучили в об'єкт в Ірані.

Іранське інформаційне агентство Fars повідомляє, що біля аеропорту в центральному місті Ісфахан пролунали вибухи, але їхня причина невідома.

"Причина цих звуків поки невідома, і розслідування триває, доки не будуть встановлені точні деталі інциденту", – повідомляє агентство.

Згодом Fars додало, що "три вибухи" пролунали біля військової авіабази Шекарі поблизу Ісфахана.

Згодом військові Ірану заявили про збиття кількох безпілотників і підкреслили, що "на даний момент не було ракетної атаки" по країні.

"Декілька безпілотників були успішно збиті протиповітряною обороною країни, наразі немає повідомлень про ракетну атаку", – заявив речник космічного агентства Ірану Хоссейн Даліріан.

Іранські ЗМІ повідомили, що внаслідок атаки ядерні об'єкти не постраждали.

"Ядерні об’єкти в провінції Ісфахан перебувають у повній безпеці", – повідомляє агентство Tasnim з посиланням на "надійні джерела".

У провінції Ісхафан розташовані кілька іранських ядерних об'єктів, зокрема центр іранської програми зі збагачення урану Натанз.

Ізраїль заявив США, що не націлює ракети на іранські ядерні об'єкти, повідомляє CNN з посиланням на високопоставленого американського чиновника.

Телеканал Fox News повідомляє, що "добре обізнане військове джерело" описує удар як "обмежений".

Іранські ЗМІ повідомили про призупинення польотів над містами Ісфахан, Шираз і Тегеран. У столичному аеропорту Імама Хомейні скасовані усі авіарейси. За даними CNN, кілька рейсів були перенаправлені над повітряним простором країни.

Зазначимо, що інцидент стався через кілька днів після того, як Іран випустив десятки ракет по Ізраїлю.

Масштабна атака Ірану на Ізраїль

В ніч на 14 квітня Іран масштабно атакував Ізраїль ударними безпілотниками і ракетами. Цілі запускалися з території Ірану та маріонетками іранського режиму з території Іраку, Сирії, Лівану та Ємену.

Атака стала відповіддю Тегерану на удар ізраїльтян по консульству Ірану в Дамаску 1 квітня, під час якого загинуло кілька іранських генералів Корпусу вартових ісламської революції.

В напрямку Ізраїлю було запущено понад 200 дронів і близько 150 ракет. Ізраїль у партнерстві зі США, Великою Британією, Францією і союзниками на Близькому Сході збили майже всі цілі, за виключенням кількох балістичних ракет.

Зокрема, військові США за підтримки есмінців на Близькому Сході збили понад 80 дронів-камікадзе та щонайменше 6 балістичних ракет, запущених з Ірану та Ємену.

Ізраїль пообіцяв відповісти Ірану за атаку. Однак Захід закликає країну уникати ескалації.

США заявили про намір надалі допомагати Ізраїлю захищатися, але відмовилися брати участь в потенційному ударі відплати Тель-Авіва.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *