https://www.rbc.ua/static/img/_/h/_hodzhes_gettyimages_464525752_83855deb216edd779885ff314fde8586_1300x820.jpg

Наразі готовність України до масштабного контрнаступу не передбачається. Втім, історія сповнена прикладів, коли одній стороні вдалося почати успішний контрнаступ, коли інша сторона цього не очікувала.

Про це заявив американський генерал Бен Ходжес в інтерв'ю РБК-Україна.

Ходжес зауважив, що цьогорічне завдання для генерала Сирського і Збройних сил України – стабілізувати фронт, переконатися, що не буде великого прориву, але й також виграти час для зростання можливостей Збройних сил України, поліпшення захисту українських міст і інфраструктури, підняття української оборонної промисловості до рівня, який дозволить виробляти те, що потрібно.

Він зазначив, що також необхідно виграти час для того, щоб Захід знайшов більше боєприпасів, використав потенціал їхньої оборонної промисловості, щоб забезпечити те, що потрібно для допомоги Україні.

Американський генерал висловив сподівання та очікування, що Україна продовжить полювати за російською нафтовою, газовою інфраструктурою і за цілями в Криму та інших окупованих Росією частинах України.

"Тож перехоплення ініціативи в цьому плані – так. Але я не передбачаю, що в даний момент Україна готова до масштабного контрнаступу", – сказав Ходжес.

Водночас він наголосив, що пори це історія сповнена прикладів, коли одній стороні вдалося почати успішний контрнаступ, коли інша сторона цього не очікувала.

"Я дуже довіряю українському Генштабу і українським солдатам, але ні США, ні хтось інший не повинен штовхати Україну робити щось, поки Україна не вирішить, що вона готова це зробити", – сказав американський генерал.

 

Ймовірний контрнаступ ЗСУ

Нагадаємо, ще в лютому президент України Володимир Зеленський зазначав, що наша країна готуватиме новий контрнаступ. Однак зараз українські захисники перебувають в обороні.

Напочатку квітня Зеленський повідомив, що Україна розробила план контрнаступу, але для цього необхідною умовою є наявність зброї.

Зокрема, за прогнозами Інституту вивчення війни українські сили оборони стабілізують фронт і наприкінці року почнуть обмежений контрнаступ.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *