https://www.rbc.ua/static/img/1/_/1_a1532c21ab1e724cee49f7ee7c6c932e_1300x820.jpg

Путінський режим навряд чи використає пропаганду про причетність України до теракту у Підмосков'ї для посилення війни. Росія вже й так використовує весь арсенал проти України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова в інтерв'ю “Голосу Америки”.

"Путін і путінська Росія ведуть проти України геноцидну війну, використовуючи весь арсенал, крім зброї масового ураження. Нищаться наші критичні об'єкти цивільної інфраструктури, енергетика, об'єкти культури, соціальна сфера, медицина. Сотні, тисячі таких об'єктів знищені путінськими ракетами і безпілотниками. Путінські танки вбивають наших мирних мешканців і наших захисників. Про яку ескалацію ми зараз можемо говорити?" – сказав він.

Як вважає розвідка, теракт у ТЦ "Крокус Сіті Хол" під Москвою кремлівський режим буде використовувати для посилення мобілізації, а також спробує перетворити образ Росії з агресора та жертву.

"Але ані Путін, ані Лавров, ані Шойгу, ані інші вбивці на жертв точно не схожі. Путін залишається найбільшим і головним терористом у світі разом з його режимом і очільниками цього режиму", – додав Юсов.

Представник ГУР також зазначив, що нездатність Москва запобігти теракту є повним крахом путінської силової моделі в очах виборців. На думку Юсова, диктатор Володимир Путін продемонстрував усім, навіть своєму оточенню, що він не здатний контролювати ситуацію в країні.

 
Що відомо про теракт

Ввечері у п'ятницю, 22 березня в місті Красногірськ у Підмосков'ї кілька озброєних чоловіків у камуфляжі вчинили стрілянину в торговому центрі “Крокус Сіті Хол”. За даними росіян, внаслідок атаки загинули понад 100 осіб.

Відповідальність за теракт взяло угруповування ІДІЛ. Попри це, росіяни намагаються “повісити” теракт на Україну. Так, диктатор Володимир Путін заявив, що терористи нібито хотіли втекти в Україну, де для них було підготовлено “вікно”.

Напередодні глава ФСБ Росії Олександр Бортніков заявив, що США, Велика Британія та Україна стоять за терактом у Підмосков’ї.

При цьому, за даними Bloomberg, оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна у Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *