https://www.rbc.ua/static/img/_/i/_iris_t_slm_foto_armiyainform_4429df5f9042a5c5958defd3a3e60b47_1300x820.jpg

Українські військові на півдні знищили російську ракету X-59/X-69 та чотири безпілотники окупантів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на допис Повітряних сил ЗСУ в Telegram.

Так, 1 травня протиповітряна оборона півдня України знищила керовану авіаційну ракету Х-59/Х-69 над Миколаївською областю.

При цьому два ударні безпілотники Shahed-136/131 та російський розвідувальний БпЛА "Орлан-10" знищили в Одеській області. 

Крім того, зранку 2 травня у Миколаївській області українські військові знищили ще один "Орлан-10".

Ракета Х-59

Ракета Х-59 (також відома як Х-69) – це керована авіаційна ракета, розроблена в СРСР в першій половині 1980-х років. Ця ракета призначена для поразки наземних цілей на великих відстанях, включаючи об'єкти військово-промислового комплексу, командні пункти та інші об'єкти. Вона може бути встановлена на військові літаки, такі як Су-24, Су-25 та інші.

Ракета Х-59 має невеликі габарити, але водночас оснащена потужними двигунами і системою керування, що дозволяє їй досягати великої точності удару по цілям. Вона може бути зброєю важкої категорії, здатною впоратися з різноманітними оборонними спорудами. 

Орлан-10

Багатофункціональний безпілотний комплекс (БПЛА) російської розробки, призначений для ведення повітряної розвідки, цілевказівки і радіоелектронної боротьби.

Shahed-136/131

Баражувальні боєприпаси (БПЛА) іранського виробництва, також відомі як "дрони-камікадзе". Вони мають трикутне крило та однаковий двигун. Обидва БПЛА використовують бойову частину для ураження цілі під час зіткнення. Управління здійснюється з наземної станції.

Раніше президент Володимир Зеленський повідомляв, що РФ за квітень випустила по Україні понад 300 ракет різних типів, майже 300 “Шахедів” та більше ніж 3,2 тисячі КАБів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *