https://www.rbc.ua/static/img/_/e/_ekrana_2024_04_25_v_05_22_47_7091d00c1a9a96e0efe726b0b39b8815_1300x820.jpg

Інститут вивчення війни (ISW) назвав другий об’єкт, проти якого ЗСУ могли використати ракети ATACMS, таємно передані Україні Сполученими Штатами у березні. Йдеться про російську систему ППО С-300 під тимчасово окупованим Бердянськом Запорізької області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт ISW.

За словами американського високопосадовця, українські сили завдали ударів ракетами ATACMS по російській військовій базі в окупованому Криму та невизначеній цілі на схід від Бердянська.

ISW пише, що на геолокаційних кадрах, опублікованих 23 квітня, видно, як українські війська завдають ударів по кількох радарах російської системи ППО С-300 на південний схід від окупованої Волновахи (на північний схід від Бердянська).

Українські військові поки не підтвердили цей удар.

Таємне постачання ATACMS Україні

У Пентагоні заявили, що ATACMS таємно були поставлені в Україну на початку березня відповідно до вказівки президента США Джо Байдена.

Радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Сполучені Штати і надалі продовжать постачати Україні ATACMS.

За інформацією The New York Times, додаткові ракети більшої дальності включені у нещодавно схвалений пакет допомоги Україні в розмірі 60,8 мільярдів доларів.

Удар по аеродрому в Джанкої

Імовірно, першого удару ракетами ATACMS було завдано в ніч на 17 квітня по військовому аеродрому у тимчасово окупованому Джанкої.

За даними ГУР МО, внаслідок удару було знищено або критично пошкоджено низку засобів протиповітряної оборони росіян. Також вражено пункт управління ППО.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *