https://www.rbc.ua/static/img/_/g/_gettyimages_1928384499__1__c9d11cd69042cf4d1137a206216af3c1_1300x820.jpg

Україна має поєднати два процеси – захист енергетики від ударів та забезпечення українців електрикою.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал президент Володимира Зеленського.

"Пройшлися сьогодні й питаннями захисту нашої енергетики – конкретних обʼєктів від конкретних загроз. Зараз треба поєднати два процеси: захист енергетики від ударів у цей час та забезпечення наших людей електрикою, а також уже час починати підготовку й до наступного опалювального сезону", – наголосив Зеленський.

Він пояснив, що завдання очевидне, а саме – Україна має зробити максимум для захисту життя, і кожен аспект цієї роботи – від ППО та РЕБ на об’єктах до необхідних будівництв і постачання – усе це персональна відповідальність кожного, хто залучений до роботи.

"Від уряду та Повітряних сил до енергокомпаній та місцевих служб. Дякую всім, хто ставиться до своєї роботи справді сумлінно", – сказав глава держави.

Доручення щодо зброї

"За підсумками розмови на Ставці я доручив прем’єр-міністру, міністру оборони, міністру закордонних справ, головкому, кожному на їхньому рівні, працювати з партнерами, щоб прискорити постачання зброї – реалізацію пакетів і домовленостей. Оперативність важлива. Зміст пакетів є, я на сьогодні не бачу проблем із цим", – сказав президент.

Він також подякував Конгресу Сполучених Штатів за рішення щодо допомоги Україні.

"Але швидкість постачання та реалізація рішень – це те, із чим також не має бути жодних проблем. Очікуємо зброю в Україні – для наших воїнів", – наголосив він.

 
Зброя від США

Нагадаємо, що минулого місяця в США все ж таки прийняли законопроект щодо виділення допомоги Україні. Тоді ж президент США Джо Байден також анонсував новий пакет підтримки Києву.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *