https://www.rbc.ua/static/img/_/m/_metro_ukrittya_trivoga_10_10_2022__gettyimages_1243860584_132820ba78d1dbe9f24e035aceae6c4e_1300x820.jpg

В Україні у деяких областях оголосили повітряну тривогу пізно ввечері, 18 квітня. Це пов'язано із загрозою застосування противником ударних дронів та тактичної авіації для чергової атаки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал командування Повітряних сил ЗСУ.

Сигнали спочатку залунали на півдні країни. Військові попереджали про загрозу застосування ворогом дронів-камікадзе для ударів по Запорізькій та Дніпропетровській областях.

Пізніше тривоги поширилися і на інші області. У Повітряних силах заявили, що вони пов'язані з активністю ворожої тактичної авіації. 

"Є загроза застосування авіаційних засобів ураження для прифронтових областей!" – йшлося в оголошенні 

Згодом військові попередили про фіксацію руху ракети противника з півдня на Миколаївську область.

"Увага! "Шахеди" на Дніпропетровщині, курсом на північ!" – йшлося в повідомленні о 23:47

Актуальна карта повітряної тривоги в Україні у ніч проти 19 квітня виглядає так:

Повітряні удари РФ по Україні

Нагадаємо, російські загарбники регулярно влаштовують повітряні атаки по містах та селищах в Україні із застосуванням різних засобів повітряного ураження, зокрема використовуючи дрони-камікадзе типу "Шахед", авіабомби та ракети.

Так, наприклад, минулої ночі війська РФ атакували Україну ударними безпілотниками – ворог загалом випустив 13 "Шахедів". Вони долетіли до заходу країни. Силами та засобами протиповітряної оборони ЗСУ були знищені усі дрони окупантів.

Пізніше в Івано-Франківській обласній військовій адміністрації розповіли, що російські терористи націлилися на критичну інфраструктуру в регіоні.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *