https://www.rbc.ua/static/img/p/h/photo_2024_05_10_16_37_15_c107b34018c1816a2bbe51d09603ed66_1300x820.jpg

В музейних сховищах Києва, де зараз зберігається колекція музею Івана Гончара, встановлено сучасну систему клімат-контролю. Кошти на цю систему виділило місто-побратим Києва – Брюссель.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram мера Києва Віталія Кличка.

"Сьогодні разом з мером Брюсселя Філіпом Клозом оглянули нову сучасну систему контролю клімату для збереження цінних музейних експонатів. Встановили її в сховищах, де зараз перебуває колекція музею Івана Гончара. Профінансувало встановлення такої системи місто-побратим Києва – Брюссель", – заявив Кличко.

Також Кличко повідомив, що вони разом з Філіпом Клозом відкрили пам'ятну табличку на будівлі музею І. Гончара про культурну співпрацю Києва та Брюсселя.

"Дякую меру Брюсселя та громаді столиці Бельгії за всебічну, необхідну сьогодні допомогу Києву, зокрема – і в збереженні українського національного культурного надбання", – наголосив Віталій Кличко.

Раніше повідомлялося, що Віталій Кличко та Філіп Клоз відвідали на Київщині бійців батальйону "Свобода" 4-ої бригади оперативного призначення «Рубіж» Нацгвардії України.

Мер Брюсселя також передав їм систему РЕБ та Starlink, а мер Києва – партію FPV-дронів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *