Комісія відібрала три консорціуми транскордонних оперативних центрів безпеки (SOC), які об’єднують державні органи з 17 країн-членів ЄС та Ісландії

Для швидкого та ефективного виявлення основних кіберзагроз Єврокомісія пропонує створити Європейський кіберщит, вартістю 1,1 мільярда євро – загальноєвропейську інфраструктуру, що складається з національних та транскордонних оперативних центрів безпеки (SOC) по всьому ЄС. Про це йдеться у повідомленні ЄС.

“Він підтримуватиме виявлення та інформування про загрози та інциденти кібербезпеки, підвищуватиме готовність критично важливих об’єктів, а також зміцнюватиме солідарність, узгоджене управління кризами та можливості реагування в державах-членах. Закон про кіберсолідарність встановлює можливості ЄС, щоб зробити Європу більш стійкою та реактивною перед кіберзагрозами, зміцнюючи при цьому існуючий механізм співробітництва. Це сприятиме забезпеченню безпечного та надійного цифрового ландшафту для громадян і підприємств, а також захисту критично важливих об’єктів та основних служб, таких як лікарні та комунальні служби”, – йдеться у повідомленні.

На підготовчому етапі створення Європейського кіберщита у квітні 2023 року Комісія в рамках програми Цифрова Європа відібрала три консорціуми транскордонних оперативних центрів безпеки (SOC), які об’єднують державні органи з 17 країн-членів ЄС та Ісландії.

Планується також створення резерву кібербезпеки ЄС, який складається зі служб реагування на інциденти, які будуть втручатися на прохання країни або установи ЄС у разі значного або масштабного інциденту у сфері кібербезпеки.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *