Військове керівництво України змінило свої воєнні плани через витік секретної інформації про російсько-українську війну з Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки. Про це повідомило американське видання CNN з посиланням на джерело, близьке до Володимира Зеленського.

Очевидно, що мова може йти, в першу чергу, про майбутній український контрнаступ. Адже злиті фотографії документів за даними CNN, в тому числі, розкривають ключові слабкі місця в українському озброєнні, протиповітряній обороні, чисельності і готовності підрозділів до контрнаступу.

Окрім того, цей витік начебто створює ще дві глобальні проблеми для Пентагона і його союзників (в тому числі, України). По-перше, Росії стало легше виявити і знешкодити американську агентуру і методи збору інформації. По-друге, документи показали, що американці шпигують і за своїми союзниками.

Разом з тим, на нашу особисту думку є підстави вважати, що ця інформація або недостатньо секретна, або з самого початку спотворена заради введення в оману Кремля. Адже, як зазначає CNN:

«Багато документів мають позначки, які вказують на те, що вони були підготовлені розвідувальним підрозділом Об’єднаного штабу, відомим як J2, і, схоже, є документами для брифінгів».

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *