Інші ліки, які не вимагають обов’язкового призначення лікарем, можна, як і раніше, придбати в аптеці без спеціального рецепту.

В Україні з 1 квітня ліки можна буде придбати за електронним рецептом. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Зазначається, що рецептурними є близько 60% зареєстрованих в Україні лікарських засобів. Інші ліки, які не вимагають обов’язкового призначення лікарем, можна, як і раніше, придбати в аптеці без спеціального рецепту.

За рецептом в Україні відпускаються антибіотики, протисудомні засоби, гормональні препарати (у тому числі й протизаплідні), препарати для лікування артеріального тиску, серцевих захворювань, деякі антигельмінтні препарати, деякі антигістамінні засоби, препарати для розрідження крові, антидепресанти, нейролептики та релаксанти, стероїдні лікарські засоби, деякі ліки проти болю, кашлю, заспокійливі.

Щоб перевірити, чи потрібний рецепт на придбання лікарського засобу, можна скористатися сервісами онлайн-аптек або сайтом Держреєстру лікарських засобів України. У пошуковому рядку ввести назву ліків або назву діючої речовини, відкрити реєстраційне посвідчення відповідних ліків, у профілі ліків знайти рядок Умови відпустки.

Нагадаємо, в Україні на 20,2% подорожчали товари та послуги з охорони здоров’я. Зокрема, фармацевтична продукція, медичні товари та обладнання подорожчали на 21,3%.

Нагадаємо, в Україні з’явилися нові ліки від гепатиту С у дітей.

от Admini4

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *