https://www.rbc.ua/static/img/d/s/dscf5174_id87017_1300x867_ebbb4b2fd29be5fc1efb655eb6b83285_1300x820.jpg

В Україні створили Корпусу де мінерів. Завдання на деокупованих територіях будуть виконувати 5000 тисяч фахівців.

Про це розповів начальник Головного управління протимінної діяльності Міноборони Руслан Берегуля, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг у Military Media Center.

"Корпус демінерів фактично створений. На сьогодні до нього долучились підрозділи Міноборони та ЗСУ, які виконуватимуть завдання на деокупованих територіях. Вже створені 1000 груп розмінування", – сказав він.

За його словами, на сьогодні ці підрозділи вже працюють у Миколаївській, Херсонській та Харківській областях.

Однак поки є складність – не вистачає достатньої кількості автомобільної, спеціальної техніки та обладнання.

"Ми працюємо з нашими іноземними партнерами, які доєднались до Коаліції з розмінування. Завдяки нашій спільній роботі найближчим часом слід очкувати надання нам матеріально-технічної допомоги. Завдяки чому ми доукомплектуємо підрозділи, що входять до Корпусу демінерів", – сказав Берегуля.

Розмінування України

Через російське вторгнення в Україну та активні бойові дії наша країна забруднена вибухонебезпечними предметами. Деякі аналітики називають Україну найбільш замінованою країною у світі.

Понад чверть території України забруднена мінами та вибухонебезпечними предметами. Найгірша ситуація залишається в деокупованих регіонах.

У квітні минулого року прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна започатковує нову державну політику з гуманітарного розмінування, а також закликає інші країни допомогти у цій сфері.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *