https://www.rbc.ua/static/img/_/t/_trivoga_ukrittya_shovishche_metro_kiyiv_lyudi_gettyimages_1446918099_724e4c8b02fd901ac69c820a953d1f3d_1300x820.jpg

В Україні оголосили масштабну повітряну тривогу у ніч проти 19 квітня. Фіксується загроза ракетних та дронових ударів противника.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на карту повітряних тривог та командування Повітряних сил ЗСУ.

Спочатку сигнали залунали у столиці близько 04:40. Майже одразу тривога була оголошена і в багатьох областях на півночі, сході та центрі, а також півдні та місцями заході країни.

"У столиці оголошено повітряну тривогу! Прямуйте до укриття!" – йдеться в оголошенні Київської міської військової адміністрації.

Жителів областей, де залунали сигнали тривоги, просять перебувати в укриттях, пам'ятати про правило "двох стін" та дотримуватися інформаційної "тиші".

Пізніше тривога була оголошена по всій країні.

Зазначмо, перед тим з вечора четверга і вже вночі п'ятниці фіксувалися маневри кількох груп ударних безпілотників противника типу "Шахед" у різних областях.

Близько 04:36 у ПС повідомляли, що помічена група "Шахедів" на Полтавщині, курсом на південний захід, а також ворожі дрони-камікадзе на Харківщині рухалася на південь.

Пізніше військові заявили, що ворог застосував ракети для ударів по території України.

Так, фіксувався рух ракет на Миколаївщині – курсом на північний захід, на Кіровоградщину, а згодом – на Черкащину, у напрямку Умані!

"Увага! Ракета на Харківщині, курсом на Полтавщину! Змінила курс, прямує у напрямку Черкас!" – йдеться в оголошенні ПС.

Згодом було заявлено про рух ракети на Полтавщину – курсом на Кременчук. Також група крилатих ракет на Полтавщині летіла курсом на Миргород. А ще фіксується рух ракети у бік Одеси.

"Увага! Ракети на Дніпро! Залишайтеся в укриттях", – йдеться в оголошенні військових о 05:03.

Також був помічений рух ракети з Чорного моря на Одесу, що згодом змінила курс на Затоку.

Між тим в Дніпрі повідомляють про серію вибухів. Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак заявив, що місто – під ракетним обстрілом, і працюють сили т засоби ППО.

Також військові заявили про рух ракет у бік Кривого Рогу.

Повідомлялось також про вибухи в Одесі.

О 05:42 у Повітряних силах заявили, що "Шахеди" на Полтавщині фіксуються в районі Кременчука, а ворожі дрони-камікадзе з Харківщини направляються на Дніпропетровщину – курсом на Павлоград.

О 06:07 у ПС заявили, що фіксується рух "Шахедів" з Полтавщини у бік Кіровоградщини та Дніпропетровщини, курсом на Кривий Ріг.

Крім того, дрони-камікадзе ворога на Дніпропетровщині в районі Павлограда летять курсом на південь.

Скасування тривог

Близько 06:10 у багатьох областях скасували тривоги через загрозу повітряних ударів противника. Однак не скрізь – "червоними" залишаються південні та частина центральних регіонів.

Вже о 06:19 у ПС заявили про відбій ракетної небезпеки.

Проте в областях, де оголошена повітряна тривога – залишається загроза застосування ударних дронів ворога, додали військові.

Нагадаємо, перед тим в Україні у деяких областях оголошували повітряну тривогу ще пізно ввечері 18 квітня. Це було пов'язано із загрозою застосування противником кількох груп ударних дронів та тактичної авіації для чергової атаки. “Шахеди” противника досі фіксуються у небі над країною.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *