https://www.rbc.ua/static/img/2/7/270746022_10219933681829367_5967219136829918932_n_1300x820_d74609bc740c94630f64f6bb989edcd7_1300x820.jpg

Міністр закордонних справ і віце-прем'єр-міністр Косова Доніка Гервалла-Шварц заявила, що РФ має зазнати програшу у своїй широкомасштабній військовій агресії проти України. У протилежному випаду це загрожує розширенню війни на європейському континенті.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Associated Press.

Глава МЗС Косова зазначила, що навіть попри той факт, що Україна досі не визнала незалежність цієї балканської держави від Сербії, проголошену нею у 2008 році, Пріштіна усіляко підтримує Київ.

"Україна не визнала Республіку Косово як державу, але ми справді віримо, що точно знаємо, через що проходить Україна", – сказала вона в інтерв'ю AP.

Так, додала Гервалла-Шварц, Косово знає, що "є тільки одне рішення не тільки для України, а й для Європи".

"Програти війну може тільки Росія, а виграти цю війну має Україна", – наголосила вона у розмові з журналістами.

Інакше, додала Гервалла-Шварц, Європі слід готуватися "до інших конфліктів на нашому континенті".

"Хоча Косово є маленькою державою з дуже скромними можливостями для надання допомоги, ми намагалися бути дуже корисними Україні та без вагань демонстрували нашу беззастережну підтримку та співчуття народу та державі Україна", – сказала вона.

Загрози для Косова з боку Кремля

Як зазначається в публікації AP, раніше цього тижня з'явилося чергове нагадування про погрози Косову з боку Москви. Йдеться про випадок, коли російський канал Telegram закликав атакувати веб-сайти уряду Косова.

Це сталося після того, як міністр оборони балканської країни оголосив про нову військову допомогу Україні на конференції у Варшаві у вівторок.

Раніше також повідомлялося, що у листопаді минулого року генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час свого візиту на Західні Балкани зазначив, що РФ намагається підривними діями, спрямованими на розпалювання сепаратистських настроїв, розхитати та дестабілізувати ситуацію у країнах Балканського півострова.

Нагадаємо також, наприкінці лютого стало відомо про приїзд президента України Володимира Зеленського в Албанію для участі у саміті “Україна – Південно-Східна Європа”. Також там участь взяли лідери Албанії, Сербії, Північної Македонії, Косова, Боснії і Герцеговини та Чорногорії.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *